vineri, 23 octombrie 2009

E46 M3 CSL

 

Bun gasit, desi stiu ca am scris despre E46 in general intr-un post anterior, si in acel post am scris si despre M3, totusi mai exista o varianta a M3-ului, care merita un topic nou, un topic al lui si numai al lui.

Aceasta varianta se numeste M3 CSL (coupe sports lightweight) si a fost o editie limitata a M3. Doar 1400 de exemplare au fost construite in 2004 (singurul an in care a fost construit). CSL-ul a fost disponibil in doua culori Silver Grey Metalic, si Black Sapphire Metallic. Exact cum sugereaza numele, accentul s-a pus pe reducerea greutatii, aceasta cantariind 1,385kg, cu 110kg mai putin decat M3-ul normal.

Pastrand renumele de motorsport, masina a venit cu multe optiuni in minus fata de M3-ul normal, nu beneficia de Clima automata, geamuri electrice, scaune electrice, si siteme de navigatie. In acelasi timp masina beneficia de scaune tip scoica din fibra de carbon, si multe elemente interioare erau la fel fabricate din carbon. Cei de la BMW s-au jucat cu anumite componente, modificandu-le pozitia astfel pastrand raportul de greutate 50/50 tipic E46-ului. Motorl a primit cateva modificari crescandu-i puterea cu 17cp si cuplul cu 5nm. Datorita discurilor de frana supra dimensionate masina a primit si un set de jante pe 19, forjate BBS.

Elementele de caroserie, spoiler-ul fata, difusor-ul spate, pragurile, capota si portbagajul toate au fost fabricate din fibra ranforsata de carbon. Aceste elemente au marit forta deportanta cu peste 50% la viteze mari.

In prezent un exemplar (original) M3 CSL se vinde cu aproape 50-60,000Euro. Dar pentru adevaratii pasionati este intradevar un 'must have'

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu